Tandblekning hemma

Tandblekning hemma blir allt vanligare och är ett fullgott alternativ till den betydligt dyrare tandblekning som utförs av tandläkare.

Vi är många som inte vågar le mot våra medmänniskor på grund av att vi inte känner att vårt leende är vitt och vackert nog och många får betydligt lägre självförtroende då de inte vågar visa sina tänder. Det är också många som ser ner på människor som har missfärgade tänder och förknippar detta med dålig munhygien vilket inte alls behöver vara fallet. Våra tänder blir gulare med åren och färgen på våra tänder påverkas också av vad vi äter och dricker. Vår tandkvalitet kan dessutom vara genetiskt betingad eller försämras på grund av att vi röker eller snusar.

Vad många inte känner till är att en tandblekning hemma är ett snabbt och enkelt sätt att eliminera detta problem. De tandblekingskit som finns för hemmabruk är i dagens läge lika effektiva som om du skulle låta en proffessionell tandläkare eller tandblekningsklinik utföra den. Den enda skillnaden som finns är i stort sett priset som är mycket lägre om du utför din tandblekning själv hemma. Det kan också hända att resultatet kommer först efter någon dags användning i stället för direkt, vilket man kan stå ut med i och med den stora skillnaden på priset.

En tandblekning hos tandläkare eller tandblekningsklinik kostar allt från 2500 kronor och uppåt medan en tandblekning hemma kostar från 250 kronor. Du får samma sorts blekgel vare sig du går till tandläkare eller om du gör din tandblekning själv; det är alltså lika effektivt. Den blekningsgel som tandläkare använder är dock starkare och resultatet brukar få en extra skjuts med artificiellt ljus vilket gör att dina tänder ser vitare ut direkt. Effekten blir dock lika genom att bleka tänderna hemma, men kan alltså dröja någon dag innan den inträder. Hur vita dina tänder blir kan också variera på grund av att din grundfärg på tänderna har ändrats under åren och varierar också beroende på om du undviker kost och dryck som påverkar tandfärgen under blekningstiden. Mat och dryck som kan påverka tändernas färg är bland annat rödbetor, starka kryddor såsom chili, saffran och curry, tomat, paprika, blåbär, rödvin, kaffe, té med mera. Om du kan hålla dig borta från nikotinprodukter under och efter tandblekningen så blir tandblekningen båder mer effektiv och resultatet håller i sig längre.

För en effektiv tandblekning hemma rekommenderar vi DentaWorks Tandblekning, högkvalitativa produkt för hemmabruk!